gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

LEPISTO & LEHTI

RADIO MOSKOVA

Label: AITO RECORDS
Releasedatum: 06-01-2012
Herkomst: NL
Item-nr: 2869918
EAN: 6420613440170
Levertijd: 3 a 5 werkdagen

Recensie

Markku Lepistö is een buitenbeentje in de wereld van de balgen, omdat vrijwel niemand anders zowel accordeon als trekharmonica speelt en bovendien op beide instrumenten excelleert. Net als zijn huidige kompaan Pekka Lehti begon Lepistö zijn carrière als lid van de Finse etnopopformatie Värttinä. Sinds enkele jaren vormen de heren een duo met de ongebruikelijke bezetting van accordeon dan wel trekharmonica met contrabas, waarbij de traditionele rolverdeling tussen solist en begeleider geheel verdwenen is.

De titel van de cd verwijst naar een jeugdherinnering van Lehti, die als tiener met zijn oude buizenradio het liefst naar Russische zenders luisterde. Hoewel de Finnen hun wortels in de Karelische volkstraditie niet verloochenen, strekt hun muzikale palet zich traploos uit van lichtvoetige danswijsjes via geraffineerde tango nuevo tot eigentijdse kamermuziek en jazz, en waar nodig zelfs tot atonale abstractie.

Niet alleen wordt er virtuoos gemusiceerd, beide heren blinken ook uit als componist. Eindelijk heeft het legendarische accordeon-contrabasduo van Renaud Garcia-Fons met Jean-Louis Matinier een waardige opvolger gekregen.(bron:.volkskrant)

Maria Kalaniemi performs Kuun henki (Spirit of the moon) from Aito Records on Vimeo.



Lepistö & Lehti performs composition "Kaksi" (Two) from Aito Records on Vimeo.

Door Redactie op 2012-02-15

nieuwsbrief