gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service
2 voor € 15,00

MOVIE/DOCUMENTARY

LEAVING MANDELA PARK

Label: CINEMA DELICATESSEN
Releasedatum: 31-08-2010
Herkomst: NL
Item-nr: 2642589
EAN: 9789058498298
Levertijd: 3 a 5 werkdagen

Recensie

Leaving Mandela Park is een indrukwekkende documentaire. En dat komt niet alleen door de regisseuse Saskia Vredeveld. Of door het prachtige camerawerk van Melle van Essen. Dat komt vooral door de vijf enthousiaste, ambitieuze jongeren die gevolgd worden. Allen wonen in een township van Kaapstad. Allen vertellen over hun leven aldaar, maar allen zijn tegelijkertijd ook vastberaden om een leven buiten dat township op te pakken.

Neem de operazanger Siseko. Hij droomt er van om binnen vijf jaar in Italië op te treden. Neem toneelspeler Sizwe. Hij hoopt met zijn voorstellingen te laten zien dat er ‘een andere wereld is om te overleven’. Neem balletdanseres Pinky. Haar ‘geheime medicijn’ is dansen. Op die manier vergeet ze al die narigheid waar ze dagelijks mee geconfronteerd wordt. Neem saxofonist Cynthia. Ze leerde het instrument in één week spelen om niet meer te hoeven denken aan haar drugsverslaafde broer en haar vader die ooit in een straatbende zat. Neem de 11-jarige rapper Guave die er alles voor wil doen om als artiest in de belangstelling te staan. Allen volgen hun droom. En door de intieme beelden van deze documentaire mag je als kijker een tijdje meegenieten.

nieuwsbrief