gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

DOOM

BORN LIKE THIS

Genre: Hiphop & Soul
Label: LEX
Releasedatum: 20-03-2009
Herkomst: NL
Item-nr: 2325402
EAN: 0878390001279
Levertijd: Gemiddeld 28 werkdagen

Recensie

Wanneer underground rapper MF DOOM (voor dit album schrapte hij gemakshalve MF) een nieuwe plaat uitbrengt is de serieuze hiphopfanaat een beetje in de war. Geen mc die zo tot de verbeelding spreekt als Daniel Dumile. Begin jaren negentig maakte DOOM als Zev Luv X deel uit van KMD, een inmiddels legendarische groep. Nadat door verschillende trieste omstandigheden deze groep ophield te bestaan keerde de in Londen geboren taalvirtuoos eind jaren negentig onherkenbaar terug. Hij draagt een metalen masker en verandert zijn naam in M(etal) F(ace) DOOM. Het slaat in als een bom en vooral Operation Doomsday, Madvillainy (met Madlib) en Dangerdoom (met Dangermouse) zijn absolute meesterwerken. Dumile's abstracte flow en teksten zijn onnavolgbaar en brengen hiphop terug naar de basis op een futuristische manier.

Op het moment van schrijven hebben we echter een klein kwartier promomateriaal in ons bezit waardoor de cd enigszins lastig te recenseren valt. De combinatie van de vijf tracks en het op het internet gelekte materiaal belooft echter veel goeds. Ballskin en Lightworks (J Dilla) zijn klassiekers in wording en het met fragmenten uit een Bukowski-documentaire gelardeerde titelnummer is ijzingwekkend sterk. Een nieuwe plaat van deze held, eigenlijk behoor je al genoeg te weten.

Tracks

Disc 1
1. Supervillain Intro
2. Gazzilion Ear
3. Ballskin
4. Yessir!
5. Absolutely
6. Rap Ambush
7. Lightworks
8. Batty Boyz
9. Angelz
10. Cellz
11. Still Dope
12. Microwave Mayo
13. More Rhymin'
14. That's That
15. Supervillainz
16. Bumpy's Message
17. Thank Yah

nieuwsbrief