gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

Recensie

LUISTERSESSIE IN CONCERTO
Een dag voor de release kan je de plaat al luisteren in Concerto. Als je het album koopt tijdens de luistersessie krijg je er mooie goodies bij en maak je kans op een The Smile canvas!
Donderdag 3 oktober | 18:00 | Entree is gratis, wel graag even aanmelden via deze link



De muziek die The Smile laat zich moeilijk vangen in een genre. Is het jazz, synthpop , progressieve rock of…zeg het maar. Overigens verschilt dat niet met de vorige band van Thom Yorke en Jonny Greenwood want dat was natuurlijk Radiohead. Cutouts is al hun tweede album dit jaar na Walls of Eyes en is ontstaan tijdens dezelfde opname sessie. Het album bevat 10 nummers en zijn allemaal zo verschillend dat het mij gewoon niet lukt om het als compleet album te beschrijven. Het album opent met Foreign Spies, een dromerig nummer met koortjes, heerlijk om lekker in het gras te liggen en deze muziek over je heen te laten komen. Bij het volgende nummer instant palm wordt je weer langzaam wakker. En anders wordt je het wel op track drie, Zero Sum, eentje die het geweldig gaat doen op festivals. Beetje eclectisch, bijna dansbaar. Dan is het tijd voor Colours Fly, chaotisch en duister als een nachtmerrie. Eyes and Mouth is juist weer een uptempo nummer. The Smile is soms ook minimalistisch, zoals op Don’t Get Me Started of de prachtige pianomuziek van Tiptoe, waar de ijle stem van Thom Yorke zich naadloos bij voegt. Weer heel iets anders. The Slip en No Words brengen de plaat weer up to speed en de afsluiter Bodies Laughing is misschien wel een van de mooiste nummers van dit album. Kortom, dit album is voor elk wat wils en de titel Cutouts komt misschien niet uit de lucht vallen. Een mooie aanvulling op het oeuvre van The Smile. Luister dit album een paar keer achter elkaar; iedere keer ontdek je weer iets nieuws! (Jurriën van Rheede)

1 Foreign Spies Lyrics
2 Instant Psalm
3 Zero Sum
4 Colours Fly
5 Eyes and Mouth
6 Don't Get Me Started
7 Tiptoe
8 The Slip
9 UGcgWGFkcWE= (No Words)
10 Bodies Laughing
Door Redactie op

nieuwsbrief