gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

Recensie

De popmuziek heeft vele supergroepen opgeleverd. Bands als The Traveling Wilburys en Temple of the Dog behoeven qua supergroepen natuurlijk geen introductie meer. Even zo vaak leverden deze tijdelijke samenwerkingsverbanden fenomenale albums op. Waarvan sommige pas veel later de waardering bij het grote publiek kregen die zij verdienden. De toekomst zal uitwijzen of ditzelfde geldt voor titelloze debutalbum van The Hard Quartet.

Indiepop legende Stephen Malkmus van Pavement heeft voor deze supergroep een aantal muzikale kompanen gerecruteerd. Dirty Three-drummer Jim White en gitarist Emmett Kelly van de Cairo Gang en Matt Sweeney van Chavez. Laatste zat samen met niemand minder dan Billy Corgan al in supergroep Zwan en bood eerder zijn muzikale diensten aan zowel Johnny Cash als Adele. Tot zo ver het tromgeroffel!

De debut single van the Hard Quartet, ‘Earth Hater’ wordt vergezeld van zogenaamde ‘claymation’ videoclip in de beste Wallace & Gromit-traditie. Voor Pavement en Malkmus and the The Jicks adepten zal het stemgeluid vertrouwd zijn, als dat van een verre vriend. “We are the voices that live in your head”, zingt Malkmus in het nummer Thug Dynasty.

Het nummer ‘Renegade’ is enigzins een vreemde eend in de bijt. Het tempo gaat flink om hoog met een stevig punk-rock sausje. Six Deaf Rats, Hey en Action For The Military Boys zijn drie van de 15 heerlijke indie-pareltjes op dit album, waar op uitzondering van deze titels, de meeste binnen de drie minuten blijven.

The Hard Quartet heeft inmiddels ook al een aantal optredens aangekondigd aan het einde van jaar in de VS. Nu maar hopen dat zij ook Europa niet vergeten aan te doen! (Jeroen van der Vring)
Door Redactie op

nieuwsbrief