gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

DARYLL-ANN

SPRING

Label: EXCELSIOR
Releasedatum: 13-09-2024
Herkomst: NL
Item-nr: 4688087
EAN: 8714374967945
Levertijd: Verwacht op 13-09

Recensie

De toekomst van de Nederlandse pop ziet er opeens een stuk zonniger uit. Waarom? Nou Daryll-Ann is weer bij elkaar en komt met nieuwe muziek. En dat is heel goed nieuws. Het album Spring verschijnt op vrijdag 13 september. Bestel alvast en maak kans op tickets voor één van de twee exclusieve try-outshows van Daryll-Ann. Onwerkelijk maar waar.

Try-outshows:
12/09 - Eureka, Zwolle
21/09 - De Vegafabriek, Meppel

Wie maakt er kans? Iedereen die voor 5 september het album Daryll-Ann - Spring heeft gereserveerd bij een Plato Mania winkel of op de Plato Mania website.



De wonderen zijn de wereld nog niet uit, zo blijkt, want Daryll-Ann keert terug op aarde. In de originele bezetting nog wel. De indieband maakte vanaf 1988 ruim vijftien jaar lang furore met een reeks ijzersterke platen die een plekje veroverden in de Nederlandse alternatieve popcanon. In het voorjaar van 2004 besloot de band vrij abrupt te stoppen, maar nu, twintig jaar later, breekt met comebackalbum Spring een nieuwe lente aan.

Luisterend naar Spring wordt meteen duidelijk waarom Daryll-Ann weer bij elkaar is gekomen, want de chemie druipt in klodders van de songs af. Van het melancholieke, spacey Everything I Knew tot het prettig schurende A Note About Time; niets doet vermoeden dat dit het eerste nieuwe werk in twintig jaar is. Ogenschijnlijk moeiteloos manoeuvreren Jelle Paulusma, Anne Soldaat en de rest van de band zich door ingetogen folk, rammelende garagerock en dromerige altcountry, met een synergie die Daryll-Ann ook in de jaren 90 al tot een van 's lands meest geliefde indiebands maakte.

De toekomst van de Nederlandse pop ziet er met nieuw werk van Daryll-Ann opeens een stuk zonniger uit.
Door Redactie op

Tracks

Disc 1
1. Tom, Wilko And The Strange Bunch
2. Everything I Knew
3. Forever Midnight
4. 1984
5. A Note About Time
6. The Incrowd
7. Spring
8. Life Can Be Amazing
9. Cosmic Pudding
10. Radio Bari
11. Through To You
12. Our Song
13. Time Out
14. I Found A Friend

nieuwsbrief