gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

Recensie

Cassandra Jenkins vermengt haar fascinatie met sterrenstelsels, haar moeder, bloemen, vogelspotten, Jeff Bezos en Star Trek in een prachtig dromerige plaat vol unieke observaties en verrassende wendingen. Geloof ons: een van de hoogtepunten van muziekjaar 2024 en met recht de NO RISK DISC van deze zomer!

Met An Overview On Phenomenal Nature leverde de Amerikaanse muzikante Cassandra Jenkins, tot verrassing van velen, een van de allerbeste albums van 2021 af. De muzikante uit New York combineerde op het album voornamelijk ingetogen songs met bijzondere klanken, verrassende arrangementen en bijzondere wendingen, waardoor haar muziek je bleef verbazen. Opvolger My Light, My Destroyer gaat de enorme verrassing van An Overview On Phenomenal Nature niet overtreffen, maar Cassandra Jenkins heeft wederom een bijzonder knap album afgeleverd. Ook op My Light, My Destroyer kiest de Amerikaanse muzikante vooral voor ingetogen songs, maar de muziek van Cassandra Jenkins verschiet ook dit keer continu van kleur. Net als op de voorganger is veel aandacht besteed aan de instrumentatie en de arrangementen, die dit keer samenkomen in de sublieme productie van Andrew Lappin. Zelf verrijkt ze haar muziek graag met field recordings en kleine, persoolijke easter eggs. Invloeden uit de soft jazz en sophisti-pop zijn nooit ver weg, slechts spaarzaam gaat ze voor voller en steviger. De mooie en bijzondere klanken worden ook dit keer gecombineerd met de zeer aangename stem van Cassandra Jenkins, die op haar nieuwe album nog wat meer overtuigt als zangeres en als songwriter. Zelf geeft ze weleens aan dat ze in de eerste plaats schrijfster is en haar teksten zijn ook echt magnifiek - verdiep je erin! Alle dertien nummers prikkelen op even aangename als bijzondere wijze de fantasie. Cassandra Jenkins maakte in 2021 totaal onverwacht een jaarlijstjesalbum en herhaalt dit kunstje drie jaar later met het minstens even mooie en indrukwekkende My Light, My Destroyer. (Erwin Zijleman)
Door Redactie op

Tracks

Disc 1
1. Devotion
2. Clams Casino
3. Delphinium Blue
4. Shatner's Theme
5. Aurora, Il
6. Betelgeuse
7. Omakase
8. Music??
9. Petco
10. Attente Téléphonique
11. Tape And Tissue
12. Only One
13. Hayley

nieuwsbrief