gratis bezorgd vanaf 75,- of afhalen in de winkels voor 16:00 besteld dezelfde dag verzonden Winkels Service

Recensie

Rogier De Nijs (1979) is drummer en componist. Hij studeerde drums, percussie en mallets aan het conservatorium in Tilburg. Voor de totstandkoming van zijn album werkte hij zowel vanuit zijn studio op het Brabantse platteland als in het oude Funkhaus in Berlijn. De Nijs speelt meerdere stijlen; rock, pop, klassiek, jazz en improvisatie maar de laatste jaren houdt hij zich vooral bezig met zijn eigen composities en instrumenten en werkt hij graag aan zijn muziekproducties met actuele maatschappelijke thema's.
"Ik gebruik muziek om deze problematiek onder de aandacht te brengen en dat voelt voor mij als het krachtigste middel dat ìk kan inzetten".

Het album Soundtrack of the Plastic Age bestaat uit een verzameling uiteenlopende instrumentale slagwerkcomposities. De muziek ademt energie, is opzwepend en dan weer introvert en beschouwend. Samengevat, een breed scala aan indrukken die het werken met een urgent thema als globale vervuiling door plastic afval met zich meebrengt. Titels als 'Lost in Excess', 'Plastic Eruption', 'Deep Sea Moonscape', 'Quest for Perspective', 'Solemn Walk' vertellen de expressie van het nummer. Het zijn verschillende perspectieven op: The Plastic Age.

Met gepaste trots presenteer ik mijn album Soundtrack of the Plastic Age. Het is mijn muzikale commentaar op de wegwerpmaatschappij en in het bijzonder de gigantische berg plastic afval op onze planeet. Ik verbaas mij over het gemak waarmee plastic voor eenmalig gebruik wordt gefabriceerd, verkocht en uiteindelijk belandt op een vuilnisbelt, of erger nog, in de oceaan. Geologen spreken vandaag de dag ook wel van het tijdperk Plasticeen, vrij vertaald; het plastic tijdperk, een geologische periode waarin we plastic als 'grondstof' terug vinden in de aardbodem. Niet bepaald iets om trots op te zijn. Voor mij voelt het als mijn taak als musicus om hier iets mee te doen. De instrumenten die op dit album zijn gebruikt heb ik vervaardigd uit verschillende soorten plastic afval, van emmers tot pvc buizen en pet flesjes. Het plastic afval krijgt een nieuwe waarde in klank en een nieuwe betekenis door het gebruik als muziekinstrument.
– Rogier De Nijs, 9 september 2023.
Door Redactie op

nieuwsbrief