gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

PROJEKT RAKIJA

WELCOME TO THE FAMILY

Label: COAST TO COAST
Releasedatum: 15-11-2013
Herkomst: NL
Item-nr: 3174803
EAN: 8714691028084
Levertijd: 3 a 5 werkdagen

Recensie

Projekt Rakija is een bonte groep jonge talenten en gelauwerde muzikanten van verschillende nationaliteiten rondom de Bosnische gitarist Igor Sekulovic.

De muziek is een 'high-energy' mix van feestelijke Balkan klanken, melancholische Sevdalinka (oude Bosnische blues) en rauwe rock 'n roll.

Al bij hun eerste optreden op het International Gipsy Festival won de groep zowel de jury- als de publieksprijs van de Dutch Balkan Blues Contest en werden ze geroemd om de tomeloze energie,

de muzikale virtuositeit en de passievolle beleving.

Ter gelegenheid van zijn eindexamen zoekt hij zijn Bosnische roots op, en verzamelt een elftal muzikanten om zich heen, waarmee hij als Projekt Rakija een nieuwe richting in zijn muzikale carrière inslaat.

Begonnen met covers van Joegoslavische folk-hits, wordt er ook gewerkt aan repertoire op basis van de “Sevdalinka”, een traditionele muziekstijl, ook wel bekend als “de Bosnische blues”.

Aangevuld met de rock-, jazz- en wereldmuziekbagage van Igor en zijn medemuzikanten ontstaat een krachtig modern geluid, dat in 2013 wordt vastgelegd op de plaat Welcome To The Family.

(coast2coast)
Door Redactie op 2013-11-30

nieuwsbrief