gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

VOX VON BRAUN

RICH & ON WHEELS

Genre: Pop & Rock
Label: SUBROUTINE
Releasedatum: 21-12-2012
Herkomst: NL
Item-nr: 3046555
EAN: 2090503811232
Levertijd: 3 a 5 werkdagen

Recensie

In het hoge noorden is weer van alles loos. En dan hebben we het zeker niet alleen over het recent weer gehouden Eurosonic/Noorderslag-festijn. Nee, vanuit de stad Groningen klinken recent weer mooie doses scherpe, venijnige gitaren. Met veel bombarie steeg traumahelikopter daar onlangs al naar grote hoogten, maar ook de stadgenoten van Vox Von Braun gaan momenteel vol gas met hun nieuwe plaat Rich & On Wheels.

Vier jaar ging er overheen, sinds vorige plaat Something Ain't Wrong. Toch begon de band in 2010 al in de Britse stad Brighton met opnemen, met producer Matthew Twaites (Electric Soft Parade). Daarnaast droeg Peter Hayes van Black Rebel Motorcycle Club vanuit zijn studio in Los Angeles een flinke steen bij aan de uiteindelijke mix. Dat deed hij nadat Vox Von Braun in hun voorprogramma speelde in thuiszaal Vera. Dat een aantal nummers nadrukkelijk neigt richting BRMC en The Jesus and Mary Chain is dan ook niet verwonderlijk.

Maar dat is niet het enige. Het tot dusver alleen op vinyl en digitaal uitgebrachte Rich & On Wheels is namelijk een behoorlijk gevarieerd album geworden. Poppy liedjes als 'You Look Real Neat' en 'Rich & On Wheels' doen het uitstekend naast het lekker gruizige en rauwe werk in schoenenstaarderige liedjes als 'Ibiza Style' en 'Pitch Black'. Vox Von Braun ronkt flink en drenkt zichzelf zwaar in de psychedelica in het met dreigend mompelende vocalen van frontman Wymer Vaatstra bezaaide 'Gamma'.

Een imposant, bij vlagen bijna overweldigend geluid is het resultaat. Vox Von Braun zet met deze tweede plaat dan ook een moddervet, vuig en sterk werkstuk op de wereld. Niks minder dan klassieke zwartlerenjasjesmuziek. Wederom een telg van het kleine kwaliteitslabel Subroutine om trots op te zijn.

(tekst: http://www.kindamuzik.net)

nieuwsbrief