gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

IN THE COUNTRY

SOUNDS AND SIGHTS

Label: RUNE GRAMMOFON
Releasedatum: 12-09-2011
Herkomst: NL
Item-nr: 2831940
EAN: 7033662021130
Levertijd: 15 a 21 werkdagen

Recensie

Het pianotrio (plus soms gitaar/vibrafoon) In the Country klinkt soms als zoete popmuziek, zonder ook maar enige kans te maken op een plekje in de popcharts. Want hoewel de Noren veel gelikter klinken dan het wijlen Esbjörn Svensson Trio en geregeld toegankelijker dan de al catchy sound van het Amerikaanse The Bad Plus, is er met geen mogelijkheid een vinger op te leggen.

Dat komt voornamelijk door de onvoorspelbare veranderingen tussen en in de composities. Zoals het vrolijke wijsje in Kung Home dat uitmondt in een dissonante notenbrij. Ook de barokke piano-aanslagen zijn vervreemdend na het melancholische sfeertje van even daarvoor, toen de vocalen (de drie hoofdbandleden zingen ook) in een Bon Iver-achtige setting tranen trokken. En de absolute climax in een fraai uitgebouwd crescendo, blijkt nog lang niet het einde van het nummer. Het zit allemaal kundig in elkaar, maar soms is het wat vermoeiend en geforceerd.

Sounds and sights, de eerste live-plaat van In the Country, bevat tevens een dvd met een dromerige beeldeninterpretatie van filmmaker Claus Arthur Breda-Gulbrandsen.

(Volkskrant)
Door Redactie op 2011-10-03

Tracks

Disc 1
1. Afraid
2. Whiteout
3. Slow Down
4. How To Get Acquainted
5. Kung Home
6. Brothers In Arms
7. Torch Fishing
8. Tree Canopy Walkway

nieuwsbrief