gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service
2 voor € 15,00

MOVIE

SPLICE

Label: PRESTIGE COLLECTION
Releasedatum: 07-06-2011
Herkomst: NL
Item-nr: 2711827
EAN: 8715664081174
Levertijd: Gemiddeld 28 werkdagen

Recensie

Bij het beschrijven van de premisse van Splice, van regisseur Vicenzo Natali (bekend van cultklassieker Cube), is het moeilijk om niet stil te staan bij Jeff Goldblums carrierehoogtepunt, The Fly. Daarin liet baanbrekend regisseur David Cronenberg zijn protagonist, een wetenschapper gespeeld door Goldblum, experimenteren met het verplaatsen van DNA van de een naar de andere 'pod', wat uiteindelijk zou resulteren in een splitsing tussen mens (de wetenschapper) en een niets vermoedende vlieg die per ongeluk het teleportatie-apparaat ingevlogen bleek te zijn. Splice mag dan misschien niet handelen over het principe van teleportatie, maar de wetenschappelijke setting en de bizarre en vaak onaangename situaties die in Splice voorkomen, doen sterk denken aan de klassieker van Cronenberg.

Geliefden Elsa (Sarah Polley) en Clive (Adrien Brody) zijn hedendaagse wetenschappers in de voetsporen van Frankenstein; ze combineren DNA van dieren waaruit hybride wezens groeien, die de mensheid veel medisch voordeel moeten bieden. Wanneer ze stiekem gaan experimenteren met het toevoegen van menselijke genen, loopt de boel uit de hand. De toon van Splice is wisselend: dan weer lijkt de film meer het horror genre te betreden, om vervolgens weer meer een relatiedrama te gelijken. Hierdoor blijven antwoorden op de grote vragen die Splice lijkt op te werken vaak uit. Hoe dan ook neemt dat niet weg dat Natali een fascinerende, ongrijpbare film heeft afgeleverd die ongetwijfeld zijn verdere roem zal vergaren op het dvd medium.
Door Redactie op 2011-01-26

nieuwsbrief