gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

PERQUISITE

ACROSS

Genre: Hiphop & Soul
Label: LABELS U UNEXPECTED RECO
Releasedatum: 15-10-2010
Herkomst: NL
Item-nr: 2655006
EAN: 5414939070365
Levertijd: 3 a 5 werkdagen

Recensie

Het verhaal is bekend. Producer Pieter Perquin vormde een duo met rapper Pete Philly en met hun mix van hiphop, jazz en pop veroverden ze Nederland (Mystery Repeats is een regelrechte klassieker gebleken) en tourden ze door de rest van Europa en zelfs Japan. Aan het succesverhaal kwam een einde toen beide muzikanten er voor kozen om een nieuwe richting in te slaan.

Perquisite maakte de bekroonde filmmuziek voor Carmen Van Het Noorden en stortte zich op Across, zijn producersalbum. Across wordt overspoeld door gastvocalisten die ieder een persoonlijk bedje krijgen opgemaakt door Perq. De tracks met Jay Colin (The Rain, met een hele fijne vioolsolo) en GMB staan het dichtst bij het oude vertrouwde (hiphopgeluid), maar er valt veel meer te genieten op dit veelkleurige palet aan stijlen. Sterke nummers met oa Janne Schra (haar Schradinova-cd is ook een zekere aanrader) en Torre Florim van De Staat verraden de grote muzikaliteit van Perquisite. Een aantal tracks komt door mindere vocalen en een wat vlakkere productie niet zo hard binnen, maar hij heeft met Across een zeer afwisselende plaat gemaakt die met iedere draaibeurt nieuwe kleine geheimpjes prijs geeft.

Een aparte vermelding is op zijn plaats voor het nummer Time met Henk Hofstede en Dazzled Kid (Tjeerd Bomhof). Een werkelijk wonderschoon liedje en wat mij betreft het absolute hoogtepunt van Across.

Tracks

Disc 1
1. Set Me Free
2. Dreams Of Gold
3. Bottomline
4. Time
5. Dead Souls
6. Machine
7. Too Late
8. The Rain
9. Silence
10. The Center
11. Attitude
12. I Rely On Me
13. Blackbirds
14. Me Despido
15. Gone

nieuwsbrief