gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service
2 voor € 10,00

MOVIE

BAD LIEUTENANT

Genre: Speelfilms
Label: N.V.T. N.V.T.
Releasedatum: 27-07-2010
Herkomst: NL
Item-nr: 2629557
EAN: 8715664075210
Op werkdagen voor 16:00 besteld, morgen in huis.

Recensie

Wie denkt hier te maken te hebben met een exacte remake van de gelijknamige, akelige klassieker van Abel Ferrara kent de grillige regisseur Werner Herzog (Fitzcaraldo) nog niet. Herzogs Bad Lieutenant staat ver van zijn bron materiaal af. Waar Ferrara’s versie een grimmige kijk op katholieke schuld was is Herzog meer gefocust (of juist niet) op het vervreemdende. Nicolas Cage (Leaving Las Vegas) neemt de rol van drugsverslaafde politieagent over van zijn voorganger Harvey Keitel en maakt van de diender een vreemde, ‘freewheeling’ kwast, die de moord op vijf Senegalese immigranten onderzoekt.

Zonder te veel uit de doeken te doen over het verdere relaas, moet er in ieder geval gesteld worden dat alles aan Bad Lieutenant de stempel ‘raar’ verdient. En dat terwijl Herzog toch de beschikking heeft over een door Hollywood gefinancierde productie. Juist dat is de charme van deze rebelse misdaadfilm. Let vooral op de toestand met de twee leguanen, die zeker tot een van de beste scènes van afgelopen jaar hoort. Tip!

nieuwsbrief