gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service
2 voor € 15,00

MOVIE

JOHNNY MAD DOG

Label: N.V.T. N.V.T.
Releasedatum: 26-01-2010
Herkomst: NL
Item-nr: 2583897
EAN: 8715664074534
Levertijd: 3 a 5 werkdagen

Recensie

Regie: Jean-Stephane Sauvaire

Het verschrikkelijke verhaal van kindsoldaten is zonder een bekende zanger schijnbaar moelijk te verkopen in Nederland. Ook de aanbieder van de DVD maakt op de omslag een merkwaardige spagaat door de volgende slogans te gebruiken;"If you don't wanna die, don't be born" en "hard, rauw, & realistisch gespeeld door echte kindsoldaten! Moet dit de verkoop stimuleren? Het verhaal van Johnny Mad Dog is eigenlijk maar moeilijk te verteren.

In het begin van de film zien we hoe de jongens worden "opgenomen" in het rebellenleger. De jongens worden getraind en gehersenspoeld tot emotieloze onbeschaamde vechtmachines die werkelijk nergens voor terug deinsen. Dit is hun leven, ze kennen en kunnen niet anders. In een ander deel volgen we het meisje Laokole die samen met haar broertje en vader op de vlucht is voor de rebellen. Het leven van Laokole en Johnny kruisen zich op dramatische momenten in hun leven.

Johnny Mad Dog is geen gemakkelijke film om naar te kijken het is inderdaad hard, rauw & realistisch en als ik eerlijk ben kijk ik ook liever niet naar deze op jonge leeftijd al zeer beschadigde mensen. Toch moet het verhaal van de kindsoldaten verteld worden en in Johnny Mad Dog wordt dat op zeer indringende wijze gedaan.

nieuwsbrief