gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

LEVY, YASMIN

SENTIR

Genre: World
Label: HARMONIA P - Z WORLD VILL
Releasedatum: 14-09-2009
Herkomst: NL
Item-nr: 2483086
EAN: 0794881933624
Levertijd: 3 a 5 werkdagen

Recensie

Als je de muziek voelt dan komt hij pas echt bij je binnen. Yasmin Levy weet dat als geen ander bij luisteraar te bereiken. Met een stem die subtiel buigt naar haar gevoel bij de vaak zeer oude Ladino teksten die zij leerde van haar vader, laat zij haar hart spreken. Zij deed dat reeds met veel succes op haar drie voorgaande albums met Mano Suave als absoluut hoogtepunt. Voor Sentir werkte ze samen met de Spaanse gitarist en producer Javier Limon. Een uitstekende keuze want hij was mede verantwoordelijk voor het succes van de laatste albums van Mariza en Concha Buika. Door het Spaanse tintje en de historische verwantschap met de uit Spanje verdreven Sefardische Joden, is er een prachtige combinatie ontstaan. Bijzonder is het duet Un Pastora dat Yasmin postuum met haar vader zingt. Een lied dat grote betekenis voor haar heeft en waarbij ze het maar moeilijk droog kon houden tijdens de opnames. Ook een opvallende keuze is de cover van Leonard Cohen’s Hallelujah. Ze zingt het hier namelijk op totaal andere wijze, maar wel met veel respect voor het origineel.

Een hoofdrol is weggelegd voor pianist Sonny Pasos, vooral in Triste Vals. De overige negen stukken zijn zonder uitzondering sterk en zullen haar status verder verstevigen. Yasmin Levy behoort wat mij betreft tot de wereldtop!

Tracks

Disc 1
1. Mi Koras¢N
2. El Amor Contigo
3. Nos Lleg¢ El Final
4. Londje De Mi
5. Hallelujah
6. Una Pastora
7. Triste Vals
8. Jaco
9. La Hija De Juan Sim¢N
10. Porque
11. Alfonsito
12. Yigdal

nieuwsbrief