gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

SHINER TWINS

SOUTHERN BELLES -DIGI-

Genre: Roots
Label: STAGGER LEE
Releasedatum: 24-10-2008
Herkomst: NL
Item-nr: 2310625
EAN: 8716059000992
Levertijd: Gemiddeld 28 werkdagen

Recensie

Het verhaal achter Shiner Twins begint rond 2002. Als zanger en gitarist Jack Hustinx voor Malford Milligan in Texas een band voor een Europese tournee aan het samenstellen is, ontmoet hij een andere zanger en gitarist, Richard van Bergen. De twee Nederlanders zijn gek van Americana: blues, gospel, rock, soul, funk en rhythm'n'blues. Met ondersteuning van drummer Nicky Hustinx, de vaste drummer van Patricia Vonne op haar Europese toernees, en bassist Dick Wagenveld toeren ze eerst met Milligan door Europa, ze staan op een paar festivals en maken met Milligan een cd. Met Texaan Milligan toeren ze ook door zijn geboortestad Austin.

In Amerika lopen ze dan al behoorlijk warm voor het viertal. De muziek klinkt als een eerbetoon aan het land en er is waardering voor de composities van de bandleden en de slide-gitaar van Van Bergen, die inmiddels als een specialist wordt gezien.

Het debuut volgt in 2006 en krijgt lovende kritieken zowel in Amerika als in Europa. Ze toeren lang en werken aan het tweede album. Dat is nu verschenen. Dertien eigen liefdevolle songs, met een geluid waar The Band, Little Feat en Neville Brothers nooit ver zijn en doorleefd door het toeren. Met die bands hebben ze gemeen, dat de muziek ambachtelijk gemaakt is met respect voor de oorsprong en uit een enorm plezier in musiceren.

Shiner Twins is met dit album tot de top gaan behoren van wat Europa aan Americana te bieden heeft.

nieuwsbrief