gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

Recensie

DJ DNA, ook bekend als DJ Donotask, staat bekend om zijn werk met Urban Dance Squad, The Kyteman-sessies en samenwerkingen met artiesten als Defunkt, Kurtis Blow, Jean-Marie Aerts (JMX) en Jack Parow. Daarnaast maakte hij deel uit van diverse gerenommeerde bands, waaronder Stuurbaard Bakkebaard, bFAKE, het Beuk Orkest en Palinckx. Als DJ en mixer/producer wordt het kenmerkende geluid van DNA gekenmerkt door dansbare tracks die expressiviteit en helderheid uitstralen.


Het nummer “Sixpack of Heinekens” en de b-kant “WOKE!” zijn beide ontstaan rond 1992 van cassette-opnames uit de oefenruimte archieven van DJ DNA met de Urban Dance Squad.

Gepitchte en geloopte stukjes jam met Michel Schoots en Silvano Matadin vormen de basis van beide nummers op deze 12”

Featuring Eternal of Killa Beez en Erik Bosgraaf

De bekende blokfluitist en solist Erik Bosgraaf werkt al 15 jaar samen met DJ DNA. Samen legden zij de tweede funderingslaag voor Sixpack van Heinekens.

Eternal Of Killa Beez is Wu-tang-clanlid van de eerste generatie van de jaren negentig. In 2023 kwam hij in Nederland in aanraking met DNA. Na een succesvolle samenwerking besloten ze samen om op te nemen. Geïnspireerd door het nummer "Sixpack of Heinekens" met fluitist Erik Bosgraaf, nam Eternal in slechts een paar uur tijd zijn rapzang voor het nummer op.

Het nummer WOKE! is oorspronkelijk geschreven door tekstschrijver en songwriter ShiNRi tEE, afkomstig uit Utrecht maar nu wonend in Frankrijk. ShiNRi werkte samen met een Franse band om het nummer te maken en gaf vervolgens de a-capellaversie door aan DJ DNA. DJ DNA en ShiNRi spelen samen met het rapduo bFAKE (Tooth Da Bruin en ThatGuyPinki uit Kaapstad) en gitarist Ignace Hooge op de track van WOKE! Het eindresultaat is een vrolijk cynisch nummer dat commentaar geeft op de "woke" beweging.

De aankomende EP met het nummer Sixpack of Heinekens verschijnt op 3 augustus.

Tegelijk met de feestelijke opening van de nieuwe locatie van Plato Utrecht, de gerenommeerde platenwinkel. Plato Utrecht is ook het label dat de EP uitbrengt.
Door Redactie op

nieuwsbrief