gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

TILLY AND THE WALL

O

Label: TEAM LOVE
Releasedatum: 10-11-2017
Herkomst: US
Item-nr: 2274173
EAN: 0810430013118
Levertijd: Gemiddeld 28 werkdagen

Recensie

Tilly And The Wall heeft een sterke band met Conor Oberst en Bright Eyes, ze komen ook uit Omaha in Nebraska en zijn goede vrienden en bekenden in de scene van Omaha.

De drie dames en twee heren spelen in diverse groepen, o.a. in Park Ave. met Oberst, en een lokale band geheten Magic Kiss en als deze in 2000 uit elkaar vallen, vormen ze in 2001 hun eigen band Tilly And The Wall. De naam komt van een kinderboek, Tillie And The Wall, geschreven door Leo Lionni.

Ze kiezen de unieke opzet, geen drummer te gebruiken, maar een tapdanseres. Dat wordt Jamie Williams. Het resultaat is een opvallend en direkt herkenbaar geluid waarin perkussie een grote rol speelt.

Oberst laat ze een eerste EP in zijn garage opnemen, de band deelt ze uit bij concerten.

In 2004 verschijnt het debuut, Wild Like Children, het zorgt ervoor dat ze uitgebreid kunnen gaan toeren met Bright Eyes, Rilo Kiley en Of Montreal. In 2006 verschijnt dan het tweede album Bottoms Of Barrels. Er is steeds een sterke link met Oberst, zo speelt Nick White ook in Bright Eyes.

Tapdanseres Jamie trouwt kort na het tweede album met gitarist Derek en gaat zich Presnall noemen.

Dit derde album, simpel getiteld O, verschijnt twee jaar na het vorige. Ze klinken als een mengeling van de Amerikaanse meisjesgroepen uit de jaren zestig en Bananarama. De songs lijken simpel, beginnen eenvoudig, maar kunnen flink ontsporen. Vrolijkheid overheerst, maar het is nergens oppervlakkig. Heel stiekem nestelen de nummers zich in je onderbewustzijn. Je krijgt zin om het album weer opnieuw te draaien. En er staan juweeltjes op. Wat te denken van een prachtig nummer als Dust Me Off ? Of het met veel zelfspot getitelde Cacophony ? Of het prachtige Chandelier Lake ? Teveel om op te noemen. Luister ook naar het bonusnummer, dat met samples is opgebouwd en verbaas je over deze aparte band.

Snel op zoek naar de andere albums !

Tracks

Disc 1
1. Tall Tall Grass
2. Pot Kettle Black
3. Cacophony
4. I Found You
5. Alligator Skin
6. Chandelier Lake
7. Dust Me Off
8. Falling Without Knowing
9. Poor Man's Ice Cream
10. Blood Flower
11. Too Excited

nieuwsbrief